Lexie Alford met de 100% elektrische Ford Explorer

Lexie Alford maakt een wereldreis met de 100% elektrische Ford Explorer

23/03/2023
 • Aloha Wanderwell met de Ford Model T
 • Aloha Wanderwell, eerste vrouw die de wereld rondreisde

  Honderd jaar geleden doorbrak een pionierster die intussen iconische status heeft verworven, de grenzen van het mogelijke voor avontuurlijke ontdekkingsreizigers. Tussen 1922 en 1927 was Aloha Wanderwell de eerste vrouw die een autoreis rond de wereld maakte, waarop ze 43 landen zou doorkruisen. Ze werd gesponsord door onder meer Ford Motor Company en vestigde het record met een Ford Model T, de auto die de wereld op wielen zette.

 • Nu Ford een versnelling hoger schakelt in zijn missie om een leidende rol te spelen in de revolutie van de elektromobiliteit, heeft het bedrijf besloten om zijn krachten te bundelen met de avontuurlijke reis-influencer Lexie Alford – bij velen bekend als Lexie Limitless – om een vervolg te breien aan Wanderwells nieuwe definitie van exploratie, aan de hand van een ambitieuze reis rond de wereld met de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer.

  De expeditie begint later dit jaar en zal Lexie naar alle uithoeken van de hele wereld voeren. Ze zal uitdagingen aangaan, mensen uit vele culturen ontmoeten en uitzonderlijk mooie plaatsen bezoeken, allemaal dankzij de uitstootloze Ford Explorer.


 • “We zijn razend benieuwd om te ontdekken wat onze nieuwe volledig elektrische Explorer en Lexie Alford samen kunnen realiseren tijdens deze expeditie, geïnspireerd op de baanbrekende reis van Aloha Wanderwell,” zegt Martin Sander, general manager van Ford Model e Europe. “Al die jaren geleden maakten we deel uit van Aloha’s reis en sindsdien hebben we altijd mensen geholpen om ambitieuze avonturen aan te gaan. We kunnen niet wachten om te zien hoe onze elektrische toekomst die rebellious spirit zal voortzetten.”


 • De 100% elektrische Ford Explorer van boven
 • Net zoals Ford in de jaren 1920 Aloha Wanderwell steunde, werkt de autoconstructeur nu samen met Lexie Alford in het kader van deze 21e-eeuwse reis, niet alleen om hulde te brengen aan deze hedendaagse ontdekkingsreizigster met een passie voor duurzaam reizen, maar ook om aan te tonen welke mogelijkheden een elektrisch voertuig echt te bieden heeft.

  Lexie brak het wereldrecord door de jongste persoon te zijn die alle landen ter wereld heeft bezocht, voor haar 21 jaar. Nu blijft ze de planeet ontdekken, de wonderen van de wereld laten zien en anderen aanmoedigen hetzelfde te doen.

 • Lexie wijst de weg voor een nieuwe generatie ontdekkingsreizigers die blijk geven van een vastberaden nieuwsgierigheid en gedreven worden door dezelfde rebelse attitude als Aloha Wanderwell. "Het verhaal van Aloha Wanderwell is een bron van inspiratie op vele niveaus voor vrouwelijke ontdekkingsreizigers, maar het moedigt iedereen aan om zijn of haar grenzen te verleggen en nieuwe plaatsen te verkennen,” zei Lexie Alford. "Ik kan niet wachten om hulde te brengen aan het nalatenschap van Aloha tijdens deze buitengewone reis en te helpen het verhaal van een ongelooflijk inspirerende baanbreekster opnieuw te vertellen.”

  Lexie Alford is op Instagram te vinden als @lexielimitless.


 • Nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer

 • Nieuwe volledig elektrische Ford Explorer
 • De innovatieve nieuwe Explorer, die vandaag zijn wereldwijde debuut maakt, combineert Duitse techniek met een authentieke Amerikaanse stijl. Hij zit boordevol slimme technologie en ingenieuze ideeën om de bestuurder en zijn passagiers te helpen om in alle comfort geconnecteerd te blijven tijdens hun eigen avonturen. Zijn uitrusting omvat een supergroot mobiel aanraakscherm dat een geheime ruimte kan verbergen, evenals tal van opbergvakken voorin en een geavanceerde connectiviteit die draadloos verbinding kan maken met smartphones. Daarnaast is de Explorer uitgerust met elektrische motoren in combinatie met een batterij die in slechts 25 minuten van 10 tot 80 procent kan opladen.1


 • De 100% elektrische Ford Explorer
 • In de voetsporen van Aloha Wanderwell

  De gedurfde reis van Aloha Wanderwell begon in Nice, Frankrijk. Aan het einde van haar wereldreis zou ze vanuit de haven van Kilindini, bij de Keniaanse stad Mombassa, terug naar huis varen. Tijdens de hele reis moest ze zich aanpassen aan uitdagende omstandigheden: zo moest ze de benzine van haar auto vervangen door kerosine en gebruikte ze geplette bananen als vet voor de bewegende voertuigonderdelen.

 • Aloha Wanderwell was zowel een ontdekkingsreizigster als een filmmaakster, een echtgenote en een moeder. Ze begon haar reis rond de wereld op haar zestiende, en bezocht plaatsen die geen enkele westerse man of vrouw ooit eerder had gezien.

  Je kunt de avonturen van Lexie Alford later dit jaar volgen op twitter.com/FordNewsEurope, www.instagram.com/fordnewseurope/ en www.youtube.com/fordnewseurope


 • Virtuele proefrit

  Klanten kunnen vanaf vandaag alvast een virtuele proefrit in de elektrische Ford Explorer maken. De nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer is leverbaar in twee zeer luxueuze versies: Explorer en Explorer Premium. Hij is vanaf medio dit jaar te bestellen.

  Reserveer nu Virtuele proefrit  • [1] Oplaadtijd gebaseerd op computersimulaties door Ford. De oplaadsnelheid neemt af naarmate de batterij zijn volledige capaciteit nadert. Resultaten kunnen in de praktijk variëren vanwege pieklaadtijden en de laadtoestand van de batterij.

   Het officieel gehomologeerde rijbereik zal dichter bij de verkoopdatum worden gepubliceerd.


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws