Parry-Jones Appraisal Center geopend op testbaan Lommel

24/10/2022
  • Ford Motor Company heeft bekendgemaakt dat een gebouw waarin wordt gewerkt aan het verbeteren van de rijdynamiek, voortaan het Richard Parry-Jones Appraisal Center zal heten. Het is een eerbetoon van het bedrijf aan de vermaarde technisch leider die april vorig jaar overleed.

  • In zijn functie als group vice president of global product development was Parry-Jones van 1998 tot aan zijn pensioen in 2007 de drijvende kracht achter de Ford Focus, de Fiesta, de Mondeo, de Mustang, de Thunderbird, de F-150 en de Ford GT. Parry-Jones, in 1951 geboren in Wales, begon in 1969 als student-stagiair bij de productontwikkelingsgroep van Ford.

  • Hij stond in de gehele autobranche bekend om zijn deskundigheid in de ontwikkeling van voertuigen, met name op het gebied van rijkwaliteit en verfijning. Dat het gebouw van de afdeling rijdynamiek op het testcentrum in het Belgische Lommel nu naar hem is vernoemd, is een passend eerbetoon.


  • “Richard kwam graag op deze testbaan om zelf ervaring op te doen met vroege prototypen en auto’s in ontwikkeling. Hij deed zo ideeën op over hoe onze modellen verder konden worden verbeterd,” vertelt Jörg Beyer, executive director, Engineering, Ford of Europe. “Dat dit centrum zijn naam draagt, is niet alleen een prachtig monument, het geeft ook aan dat zijn creativiteit en vindingrijkheid op technisch gebied voortleven in de auto’s die we in de toekomst zullen bouwen.”


  • Parry-Jones Appraisal Center Lommel geopend
  • Parry-Jones was er een sterk voorstander van om consumenteninzichten toe te passen in het gehele ontwikkelingsproces om auto’s te leveren van een betere kwaliteit en met technische innovaties die inspeelden op de wensen en behoeften van de klant.

    Intern wordt hij gezien als de verantwoordelijke voor het goede weggedrag van de Ford modellen met een ongeëvenaarde balans tussen comfort en rijdynamiek.


  • Tijdens zijn carrière heeft Parry-Jones vele awards in ontvangst mogen nemen. Zo werd hij in 1994 door het Britse Autocar uitgeroepen tot “Man of the Year”, een onderscheiding die hij in 1997 ook ontving van het Amerikaanse tijdschrift Automobile. In 1995 werd hem een eredoctoraat verleend door de Britse Loughborough University, als erkenning van zijn uitmuntende bijdragen aan de auto-industrie en de technische opleidingen en training. Tien jaar later werd hij benoemd tot Commander of the Order of the British Empire, een koninklijke onderscheiding die hij ontving voor zijn verdiensten aan de auto-industrie.


Wilt u zelf ervaren hoe het is om een echte Ford te rijden? Boek dan vandaag nog een testrit!

Boek een testrit


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws