Ford luchtfilter kan verlichting bieden bij hooikoorts en allergieën

27/04/2021

Ford rust zijn wagens voortaan uit met een opgewaardeerde filter die hooikoorts- en allergielijders een welkome verlichting biedt.

De ‘Ford micronAir proTect’-filter, die werd ontwikkeld door de filtratie-experts van Freudenberg, is als geen ander in staat om een brede waaier aan schadelijke bacteriën, allergenen en zelfs virussen op te vangen, die anders tot aanzienlijke gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Het verbeterde systeem gebruikt koolstof en een speciale actieve laag, gemaakt volgens een geheime formule die onder meer citroenzuur omvat. Die formule beschermt het interieur tegen ongewenste bacteriën en schimmels en heeft tegelijk antivirale eigenschappen.


 • Actieve luchtfilters

  “Voor veel bestuurders en passagiers kunnen pollen- en stofallergieën heel wat ongemakken en zelfs ernstige gezondheidsproblemen met zich meebrengen,” aldus Nigel Brackenbury, vicepresident Ford Customer Service Division bij Ford of Europe.

  “Deze filter is een goedkope maar doeltreffende manier om hun gezondheid te beschermen en het comfort van alle inzittenden in onze wagens te verhogen.”

  Boek een afspraak


 • luchtfilters
 • Werking

  De ‘Ford micronAir proTect’-filter kan partikels van nauwelijks 0,05 micrometer opvangen. Dat is minder dan een duizendste van de dikte van een menselijk haar. Wanneer de filter in het ventilatiesysteem van een auto wordt geplaatst, kan hij de concentratie aan inkomende schadelijke partikels verdunnen en kan hij druppeltjes die virussen bevatten zo snel mogelijk elimineren, om zo de kans op verdere verspreiding en infectie te verminderen.

  Neem contact op


De filter omvat een element met actieve koolstof, dat is ontworpen als een extra barrière tegen schadelijke partikels zoals roetdeeltjes en zure gassen. Daarnaast is er een meerlagige microvezelbarrière om kleinere partikels, stof en pollen op te vangen.

De filter kan ook bedreigingen in de auto neutraliseren en de speciale actieve laag* heeft een bewezen doeltreffendheid van 99,9 procent in het onschadelijk maken van virussen. Voorbeelden van die virussen zijn de Mexicaanse griep (H1N1) en HCov-229E. De huidige omstandigheden maken het te gevaarlijk om de filter te testen tegen SARS-CoV-2, het coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, maar Freudenberg verwacht dat de doeltreffendheid dezelfde zal zijn (99,9 procent).

Het coronavirus verspreidt zich namelijk via druppeltjes die vrijkomen wanneer besmette personen niezen, hoesten of ademen. Deze druppeltjes blijven nog uren- of zelfs dagenlang besmettelijk op oppervlakken. Wind, temperatuurwijzigingen en vochtigheid kunnen al deze partikels opnieuw doen opvliegen, waarna ze door de filter kunnen worden opgevangen.

Ford-verdelers kunnen de filter leveren en plaatsen voor de modellen Focus, Kuga, Mondeo, S-MAX en Galaxy. Daarnaast is de filter te bestellen voor de Fiesta, Puma en EcoSport en wordt hij later dit jaar beschikbaar in de Transit Courier en Tourneo Courier.

Klanten die de ‘Ford micronAir proTect’-filter in hun Ford willen laten installeren, kunnen dat ook laten doen volgens de ‘No Touch’-serviceprotocollen, waarbij de auto wordt ontsmet en bijkomende contactpunten worden beschermd met afdekkingen alvorens de wagen aan de klant wordt terugbezorgd.


Deel dit bericht:

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws